Sterk staaltje: de MaxX hefmagneet!

Heudra Tools B.V. kenmerkt zich al jarenlang vanwege zijn innovatieve producten.
Recentelijk breidde Heudra Tools B.V. zijn programma uit met de innovatieve magneetproducten dankzij het dealerschap van Tecnomagnete. Vanaf zijn oprichting in 1974 is Tecnomagnete erin geslaagd de wereld te verbazen met zijn gepatenteerde technologieën op gebied van magnetisme. Vandaag, ruim 30 jaar later, blijft Tecnomagnete zijn pioniersrol waarmaken en heeft zich opgeworpen tot onbetwistbare marktleider in magneetsystemen waarbij betrouwbaarheid en veiligheid geen loze begrippen zijn. Alle Tecnomagnete producten worden onderworpen aan de strengste controle- en veiligheidseisen vooraleer ze hun weg vinden naar de gebruiker.
Een sterk staaltje van ons kunnen vertaalt zich in de MaxX, de meest krachtige en meest compacte manueel bediende hefmagneet in zijn soort.

Veiligheid
• Veiligheidsfactor 3:1 garandeert een veilige werking, ook wanneer er zich een luchtspleet (roest, vuil) situeert tussen de magneet en de last. In het geval van MaxX 250 illustreert de tabel de verhouding tussen last (250kg), luchtspleet (0mm) en effectieve kracht (800kg)
• Veiligheidsweerstand : deze verwittigt de gebruiker de hefboom wanneer de hefcondities niet optimaal zijn (te grote luchtspleet, te dun materiaal, …)
• Veiligheidspal : deze verhindert accidentieel deactiveren van de magneet. Lossen van de last kan enkel door gelijktijdig achteruittrekken van de veiligheidspal en naar voor bewegen van de hefboom.

Betrouwbaarheid
• De last, die steeds van bovenaf getild wordt zonder vervorming of kans op beschadiging, kan simpelweg door 1 bediener gemanipuleerd worden in alle veiligheid voor man en randapparatuur. De hoge betrouwbaarheid waarborgt een productie zonder uitvaltijden en laat onbeperkt manoeuvreren toe, zelfs bij beperkte bewegingsvrijheid.
• 3 Jaar garantie
• Monoblok constructie , een innovatief, internationaal gepatenteerd concept. De monoblok constructie van stator en rotor waarborgen een stevig en onderhoudsvrij product.
• Alle MaxX hefmagneten zijn vergezeld van een CE-certificaat 98/37/EG en testrapport.
• De “neutrale kroon” het revolutionaire ontwerp en basis van alle Tecnomagnete producten, zorgt voor een geconcentreerde kracht op de plaats waar ze nodig is, en verhindert accidentieëel aantrekken van bvb. losliggend metaal.
• 100 % veilig
• Onderhoudsvrij
• Geen energieverbruik in tegenstelling tot elektra magnetische systemen
• Geen opwarming
• Geen restmagnetisme in materiaal

De ene MaxX is de andere niet
Om tegemoet te komen aan de behoeften van de klant, is een compleet gamma MaxX hefmagneten beschikbaar met een hefvermogen van 125 kg tot 2000 kg.

De MaxX hefmagneten onderscheiden zich door de unieke eigen gewicht/kracht verhouding dewelke,
bvb. in het geval van MaxX 250 factor 1:150 bedraagt.
Het geringe eigen gewicht en de compacte afmetingen maken dat de bediener in alle ergonomie gebruik kan maken van deze hefmagneten. Het afschroefbaar hijsoog is een extra troef die van de MaxX hefmagneet een universeel hijsgereedschap maakt.
Verticaal laden wordt mogelijk wanneer men de MaxX hefmagneet combineert met het speciaal ontwikkelde MVS-systeem.

Speciaal voor nieuwe materialen NIEUW
Bij gebruik van hefmagneten is het belangrijk dat de minimum materiaaldikte van het te heffen product gerespecteerd wordt om de maximale aantrekkingskracht te verzekeren.

Voor het heffen van dunwandige materialen zoals plaatstaal, profielen en buizen werd een nieuw type hefmagneet ontwikkeld, de MaxX-TG. Deze is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen, MaxX TG-150 en MaxX TG-300, respectievelijk voor gewichten van 150 kg en 300 kg.

Tecnomagnete elektro permanente magneten
Naast het gamma manueel bediende magneten, is Tecnomagnete ook producent van elektro permanent magnetische hefsystemen. Deze worden ingezet bij de behandeling van platen, slabs, coils, profielen enz.
Afbeeldingen:
Meer nieuws:
Technishow 2018
Dit jaar staat Special Tools Benelux weer op de Technishow in de Jaarbeurs te Utrecht. Registreer direct via de link uit dit bericht kom onze stand bezoeken voor:
- Advies op maat
- Een mooie greep uit de prachtige merken uit ons portefeuille (waaronder Nikken, MT, IMT, Diatec em Applitec)
-...
Lees meer
Wij zijn verhuisd!
In maart 2017 zijn wij verhuisd naar Beverwijk. Na een korte periode te hebben overbrugd op een tussentijdse locatie, hebben wij een nieuwe, mooie ruimte gevonden om samen met onze zusterfirma's in één pand te zitten. Vanuit deze locatie kunnen wij niet alleen optimaal onze klanten bedienen,...
Lees meer
Diverse nieuwe catalogi beschikbaar
Diverse nieuwe catalogi beschikbaar
Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat diverse merken een nieuwe catalogus beschikbaar hebben. Vraag er...
Lees meer
Steken met aangedreven gereedschap...
Steken met aangedreven gereedschap...
Met dit gereedschap is spiebaansteken en het maken van tandwielen op een draaibank mogelijk. Dit innovatieve MT...
Lees meer