Start-Up voor Kyocera Dynamic Bar!

Heudra Tools B.V. uit het Gelderse Kesteren werkt al jaren nauw samen met Kyocera. Vanwege de duurzame gereedschappen enerzijds, maar vanwege de blijvend verassende innovaties anderzijds. Daar waar dit jaar al de nieuwe MSRS vlakfrees voor optimale krachtverdeling, de nieuwe serie small negative tools, de nieuwe Micro Tools gereedschappen en de Magic Drill DRC met multi spiraal design uit de koker van Kyocera kwamen volgt er nu een nieuwe revolutionaire boring bar.

Spaanafvoer
Terugkerend probleem bij alle leveranciers van boring bars blijft het afvoeren van de spanen. Daar waar enerzijds de spaankamers zo groot mogelijk moeten zijn, verzwakken zij anderzijds de stevigheid van de body. Veel boring bars bestaan dan ook uit een compromis hiervan, met matige spaanafvoer als resultaat. Met vaak als gevolg een beschadigd draaioppervlak doordat de niet goed afgevoerde spanen krasjes achterlaten.

Dankzij nieuwe simulatie software rekent Kyocera voorgoed af met deze problematiek. Met de nieuwe software kon uitermate nauwkeurig worden berekend op welke wijze de spaankamers het beste konden worden verwerkt in het design, zodat de houder zo stabiel mogelijk blijft. De Dynamic Bar voert de spanen af in twee richtingen. Dankzij de kleine lengte spaankamer die hieruit ontstaat, het slimme design en de juiste materiaalkeuze ontstaat een nieuwe generatie stabiele Boring Bars.

Range
De Dynamic Bar is verkrijgbaar in een range minimale gatdiameters van Ø5 t/m Ø27 voor inwendig draaien. De kopieerbeitel voor uitwendig draaien zijn er al vanaf diameter Ø14 t/m Ø32. Daarnaast zijn de boring bars er in diverse lengtes. Uiteraard zijn de wisselplaten CC.. en CP.. voor de inwendige houders en DC.. en TP.. voor de uitwendige houders verkrijgbaar in alle gangbare kwaliteiten van Kyocera voor toepassing op staal, aluminium, R.V.S. enz.

Actie
Wie voor 30 september 2009 twee Dynamic Boring Bars aanschaft, ontvangt er van Heudra Tools B.V. één geheel gratis! Op deze wijze kunt u snel en goedkoop uw huidige boring bars vervangen voor deze nieuwe innovatie. Vraag de technisch adviseur uit uw regio gerust eens om meer informatie of surf naar www.heudratools.com. Ook kunt u contact opnemen met de technische binnendienst via telefoonnummer 0031 (0)488 48 44 06.
Afbeeldingen:
Meer nieuws:
Technishow 2018
Dit jaar staat Special Tools Benelux weer op de Technishow in de Jaarbeurs te Utrecht. Registreer direct via de link uit dit bericht kom onze stand bezoeken voor:
- Advies op maat
- Een mooie greep uit de prachtige merken uit ons portefeuille (waaronder Nikken, MT, IMT, Diatec em Applitec)
-...
Lees meer
Wij zijn verhuisd!
In maart 2017 zijn wij verhuisd naar Beverwijk. Na een korte periode te hebben overbrugd op een tussentijdse locatie, hebben wij een nieuwe, mooie ruimte gevonden om samen met onze zusterfirma's in één pand te zitten. Vanuit deze locatie kunnen wij niet alleen optimaal onze klanten bedienen,...
Lees meer
Diverse nieuwe catalogi beschikbaar
Diverse nieuwe catalogi beschikbaar
Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat diverse merken een nieuwe catalogus beschikbaar hebben. Vraag er...
Lees meer
Dümmel Rotaline
Dümmel Rotaline
Bevorder precisie, kwaliteit en efficiëntie met de nieuwe Dümmel Rotaline. Met ingebouwd digitaal display voor het draaien...
Lees meer