Specialisme in draaien van gehard materiaal...

Heudra Tools B.V. pakt problemen met gehard draaien aan.
Omdat in deze roerige tijden korte levertijden worden gewenst en de prijzen onder druk staan, worden steeds meer producten in geharde toestand bewerkt. Voor veel producten vormt dit een probleem, immers niet alle producten zijn door middel van ‘slijpen’ te bewerken! En vanwege de hardheid van de materialen zorgden voorheen de traditionele draai- en freesbewerkingen nogal voor problemen. Door verdere ontwikkeling in gereedschappen biedt Heudra Tools B.V. in samenwerking met het gerenommeerde Kyocera een oplossing voor dit probleem, ook voor onderbroken sneden.

Heudra Tools B.V. maakt gebruikt van een nieuwe technologie
Door toepassing van een nieuwe technologie op het Kyocera Keramiek A66N is de structuur van het keramiek verfijnd en dus minder breukgevoelig! Hierdoor is het mogelijk om geharde materialen door middel van draaien te bewerken. Naast de introductie van de nieuwe Keramiek structuur, is het assortiment geometrieën uitgebreid. Zo zijn er naast de platen met scherpe snijkantshoek ook platen met een afronding en fase aan de snijkantshoek verkrijgbaar. Deze afronding en fase verdelen de krachten op de snijkant waardoor langere standtijden gegenereerd kunnen worden.

Uitgebalanceerde toepassing
Heudra Tools B.V. heeft ook een nieuwe technologie ontwikkelt om met gecoate keramiek geharde draaidelen met onderbroken snede te bewerken. Geharde materialen van 55 HRC t/m 63 HRC kunnen nu ook met onderbroken snede worden bewerkt. Keramiek heeft de eigenschap om bij middel onderbroken snede uit te breken. Door toepassing van een geschikte beitelhouder en bewerkingsvolgorde hebben wij de oplossing gevonden om geharde materialen van 62 / 63HRC te vlakken of diametraal af te draaien met een snede van 5 t/m 6 millimeter in één keer! Met als snijconditie van VC 150m/min en een voeding van 0,1 mm/omw zijn de standtijden die bereikt worden overweldigend. Zwaar onderbroken sneden worden met 1 t/m 2 millimeter afgedraaid.

Wilt u een demonstratie of meer informatie neem dan contact met ons op!
Afbeeldingen:
Meer nieuws:
Technishow 2018
Dit jaar staat Special Tools Benelux weer op de Technishow in de Jaarbeurs te Utrecht. Registreer direct via de link uit dit bericht kom onze stand bezoeken voor:
- Advies op maat
- Een mooie greep uit de prachtige merken uit ons portefeuille (waaronder Nikken, MT, IMT, Diatec em Applitec)
-...
Lees meer
Wij zijn verhuisd!
In maart 2017 zijn wij verhuisd naar Beverwijk. Na een korte periode te hebben overbrugd op een tussentijdse locatie, hebben wij een nieuwe, mooie ruimte gevonden om samen met onze zusterfirma's in één pand te zitten. Vanuit deze locatie kunnen wij niet alleen optimaal onze klanten bedienen,...
Lees meer
Diverse nieuwe catalogi beschikbaar
Diverse nieuwe catalogi beschikbaar
Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat diverse merken een nieuwe catalogus beschikbaar hebben. Vraag er...
Lees meer
Dümmel Rotaline
Dümmel Rotaline
Bevorder precisie, kwaliteit en efficiëntie met de nieuwe Dümmel Rotaline. Met ingebouwd digitaal display voor het draaien...
Lees meer