Kyocera: grensverleggend

Kyocera fabriceert sinds 1975 gereedschappen voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen. Momenteel is Kyocera een van 's werelds grootste leverancier van snijgereedschappen. Vanwege de uitgebreidheid van Kyocera bieden zij samen met Special Tools Benelux B.V. een oplossing voor ieder verspaningsprobleem.

Het pakket bestaat uit een groot aantal verschillende producten en technologieën voor draaien, boren, frezen, steken en draadsnijden. De gereedschappen worden toegepast i.o. de metaalindustrie, fijnmechanische industrie, (petro)chemische industrie, automotivebranche en in de gereedschapmakerijen.

Draaigereedschappen

DraaigereedschappenHet meest uitgebreide assortiment draaigereedschappen treft u aan bij Kyocera. Van binnen- tot buitendraaien, afsteken, steken, draadsnijden etc.

Compleet assortiment wisselplaatkwaliteiten

Compleet assortiment wisselplaatkwaliteitenHet programma is gebaseerd op diverse wisselplaatkwaliteiten zoals hardmetaal, cermet, keramiek, CBN en PCD met diverse soorten coatingen. Tevens fabriceert Kyocera geavanceerde materialen zoals gemixte keramiek, silicon nitride ceramic etc. Hierbij worden moderne technologieën toegepast. Mede hierdoor worden de materialen in de markt hoog gewaardeerd.

Ook voor het verspanen van gehard materiaal of met zwaar onderbroken sneden heeft Heudra Tools B.V. in samenwerking met Kyocera een passende oplossing bedacht! Door toepassing van een nieuwe technologie op het Kyocera Keramiek A66N is de structuur van het keramiek verfijnd en dus minder breukgevoelig! Hierdoor is het mogelijk om geharde materialen door middel van draaien te bewerken.

Boren assortiment

Boren assortimentDe Magic Drills van Kyocera zijn alom bekend en geroemd vanwege de kwaliteit. Er zijn drie series:
  • DRX met gedraaide koelkanalen en 4 snijkanten per plaat
  • DRC met snelspan systeem voor de wisselplaten
  • DRW voor grote diameters, met meerdere wisselplaten op een rij

Frees assortiment

Frees assortimentBinnen het Kyocera assortiment treft u een groot aantal frezen en freeswisselplaten aan. Uniek binnen het assortiment is de MSRS frees, met gekartelde wisselplaten. Dit zorgt voor minder vibratie en benodigd minder vermogen. De frezen kenmerken zich door stabiliteit en een lange standtijd.

Micro Tools

Micro ToolsSinds 1987 biedt Kyocera ook microtools aan. Het pakket omvat precisie VHM gereedschappen voor brede toepassing, zoals de elektronica- en medische branche. Kenmerkend is de geavanceerde technologie, continuiteit en technische know-how. Kyocera Micro Tools: de partner voor u!