Kyocera Magic Drill uitgebreide range boren!

Magic
De naam van de U boor zegt het al: de Magic onder de boren! De Magic zit in het feit dat de boor voor iedere toepassing de oplossing is! De Kyocera Magic Drill is een universele wisselplaatboor. De boor is door een zeer grootschalig onderzoek in het eigen testcentrum van Heudra Tools B.V. en door diverse instanties getest als de meest lichtsnijdende U boor. Mede dankzij de universele wisselplaatkwaliteiten is de Magic Drill in iedere situatie de boor die u zoekt.

Het Magic Drill is licht snijdend omdat de spaan in 4 keer wordt gebroken! De centrumplaat is 0,2 mm uit het midden geplaatst. Door deze technologie creëert de Magic Drill zelfs op het hart van de boor nog een snijsnelheid. Met als resultaat bijna nooit breuk op het centrum van de wisselplaat. Tevens is het benodigde vermogen, zelf bij het boren van grotere gaten, minimaal. Mede hierdoor is de boor zelfs inzetbaar in lichtere Tech-in draai-
en freesmachines.

Mini tot large
De Magic Drill serie is te verkrijgen in diameter vanaf Ø10 mm t/m Ø 80mm. Het type Magic Drill Mini, type DRS, biedt een diameterrange van Ø10mm t/m Ø12,5mm. De Magic Drill Mini heeft een lengte van 3,5 keer de boordiameter. Het type DS wisselplaten hebben dezelfde geometrie als de grotere broers en genereren ondanks hun diameter dezelfde juiste snijcondities.

De Magic Drill, type DRZ kent diameters van Ø 13mm t/m Ø 59mm, oplopend met 0,5mm. Deze range is de oplossing voor het boren van o.a. kerndiameters van al uw draadgaten. De meeste boren zijn uitvoerbaar in een lengte van 2, 3, 4 en 5 keer de boordiameter.
Daarnaast biedt de Magic Drill Large, type DRZ-CR, een oplossing voor het boren van gaten van rond 60mm t/m 80mm, met een lengte van 3 keer de boordiameter.

Tussenliggende diameters kunnen worden geboord door toepassing van de sleave ring. Met deze ring kun u de exacte juiste diameter instellen voor het gat dat u in het werkstuk wilt boren.

Voordeel van de Kyocera Magic Drill is het grote bereik qua diameter, maar dat het pakket slechts 5 verschillende types wisselplaten kent. De wisselplaten hebben 4 snijkanten per plaat! De kwaliteiten van de wisselplaten bestaan uit KW10, voor non ferro materialen, PR660 en PR730 voor staalsoorten en PR930 en PR915 voor exotische materialen. De wisselplaten kunnen uitgevoerd worden met diverse spaanbrekers voor het bewerken van langspanig materiaal.
Afbeeldingen:
Meer nieuws:
Technishow 2018
Dit jaar staat Special Tools Benelux weer op de Technishow in de Jaarbeurs te Utrecht. Registreer direct via de link uit dit bericht kom onze stand bezoeken voor:
- Advies op maat
- Een mooie greep uit de prachtige merken uit ons portefeuille (waaronder Nikken, MT, IMT, Diatec em Applitec)
-...
Lees meer
Wij zijn verhuisd!
In maart 2017 zijn wij verhuisd naar Beverwijk. Na een korte periode te hebben overbrugd op een tussentijdse locatie, hebben wij een nieuwe, mooie ruimte gevonden om samen met onze zusterfirma's in één pand te zitten. Vanuit deze locatie kunnen wij niet alleen optimaal onze klanten bedienen,...
Lees meer
Diverse nieuwe catalogi beschikbaar
Diverse nieuwe catalogi beschikbaar
Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat diverse merken een nieuwe catalogus beschikbaar hebben. Vraag er...
Lees meer
Dümmel Rotaline
Dümmel Rotaline
Bevorder precisie, kwaliteit en efficiëntie met de nieuwe Dümmel Rotaline. Met ingebouwd digitaal display voor het draaien...
Lees meer