De markt heeft gesproken. . . en kiest Kyocera

Heudra Tools B.V. is reeds jarenlang uw partner in verspaningstechniek. Als exclusief dealer van diverse topmerken zoals Kyocera, Nikken, Vardex, Van Hoorn, Nachreiner, Fanar en Tusa op het gebied van verspaning blijft Heudra Tools B.V. de trend in de metaalbranche zetten. Zusterbedrijf Innotools Benelux B.V. vertegenwoordigt het innovatieve freespakket Innotool. Met deze unieke combinatie leveren Heudra Tools B.V. en Innotools Benelux B.V. een totaalassortiment en dragen zorg voor een totaaloplossing op verspaningsgebied.

Ook op het gebied van hoogfrequent spindels, luchtgereedschappen, ronddraaitafels, voorinstelapparaten, aangedreven gereedschappen, hefmagneten, magneettafels, VDI opnames, klemmen, opspangereedschappen, etc. staat Heudra Tools B.V. aan top met gerenommeerde merken zoals MT, IMT, TecnoMagnete, CreativTec en AirTurbineTools.
Kenmerkend is de nauwe samenwerking met iedere leverancier van Heudra Tools B.V. Samen worden er innovatieve oplossingen ontwikkeld, getest en op de markt gebracht.

Na jarenlange samenwerking tussen Heudra Tools B.V. en Kyocera zijn recentelijk weer enkele nieuwe wisselplaatkwaliteiten en spaanbrekers op de markt gebracht. Met de nieuwe Kyocera CA55- en CA65 serie en de PR1125 kwaliteiten wint Heudra Tools B.V. platina voor betrouwbaarheid en goud voor productiviteit!

CA55, innovatieve CVD gecoate wisselplaat voor bewerking van staal

Vorig jaar werd de nieuwe CA55- serie geïntroduceerd. De kwaliteiten CR7025 / CR7015 en CA5025 zijn inmiddels vervangen door de CA55 serie.

De CA55 serie heeft zich inmiddels in de praktijk bewezen. De uitslagen liegen er niet om: met deze platen kunnen 35 tot 50% hogere standtijden worden bereikt. De 55-serie bestaat uit de CA5505 / CA5515 / CA5525 / CA5535. Deze kwaliteiten met vernieuwde spaanbrekers zijn zeer geschikt voor de meest gangbare staalsoorten. Overzicht nieuwe kwaliteiten met een indicatie van hun toepassing:

- CA5505: Nadraaien, continue snede
- CA5515: Nadraaien, licht onderbroken snede
- CA5525: Voor / Nadraaien, onderbroken snede
- CA5535: Voordraaien, licht / zwaar onderbroken snede

De CA55 serie bestaat uit diverse lagen, achtereenvolgens een speciale Carbide laag, TiCN laag, speciale tussenlaag, α-Al2O3 laag en een TiN laag. De toplaag zorgt voor een hoge slijtvastheid. De Al2O3 zorgt voor een grandioze stabiliteit en warmteweerstand.

Naast de kwaliteiten werden er 2 nieuwe spaanbrekers aan het assortiment toegevoegd. De PS spaanbreker staat voor een verbeterde stabiliteit vanwege een groot contactvlak en heeft een brede inzetbaarheid. De PT spaanbreker is geschikt voor een verbeterde stabiliteit bij hoge snijsnelheden.

CA65, CVD gecoat, topper voor het bewerken van RVS!

De nieuwe generatie roestvrijstaalplaten van Kyocera Ceratip bewijzen nogmaals dat de innovatie hoog in het vaandel zit bij het Japanse merk Kyocera. Door een special hardmetaal substraat voorzien van multi-layer coatings, laagsgewijs Thin Ultra Fine TiCN, Special Interlayer, α-Al2O3 en een Tin-coating creëert men geen snijkantsopbouw door een betere “ship flow” en geen kamscheuren op de snijkant, waardoor de snijcondities optimaal benut worden. De CA65 serie kan worden ingezet bij: Austenitic, Martensitic, Ferritic en Hardened Stainless Steel.

Technische gegevens:
CA6515: continue snede en hoge snijparameters Vc 180 ~ 240m/min
CA6525: onderbroken snede Vc 160 ~ 200m/min

De nieuwe MS spaanbreker kent een positief versterkte spaanhoek 12° en een taaie snijkant geometrie. Dit resulteert in een goede spaanbeheersing. De tegelijkertijd gelanceerde MU spaanbreker heeft een grote spaanhoek van 15° en hierdoor lage snijkrachten. Dankzij de spaanbreker worde de vibraties tot een minimum gereduceerd.

PR1125, PVD gecoat, zwaar onderbroken snede in RVS!

De PR1125 is de stootvaste wisselplaat die werkelijk nergens voor terugdeinst. Zelfs bij zwaaronderbroken snedes in harde materialen doen het Micro Grain Carbide met de TiAlN gebaseerde coating hun werk. De PR1125 garandeert een lage snijkracht en een lange standtijd.

Hoger

Met de nieuwe wisselplaatkwaliteiten kunt u uw productie op een hoger level brengen. Nodig gerust een vertegenwoordiger uit voor een demonstratie of bezoek ons tijdens een beurs. De beurzen, vertegenwoordigers, overig nieuws en acties kunt u vinden op de geheel vernieuwde site www.heudratools.com. U kunt ons telefonisch bereiken via NL. +31 (0)488 48 44 06 en BE. +32 93 42 79 70.

Op de geheel vernieuwde website www.heudratools.com kunt u zich ook aanmelden bij Sjors, de digitale vertegenwoordiger van Heudra Tools B.V. Hij houdt u wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws, beurzen en acties.
Afbeeldingen:
Meer nieuws:
Technishow 2018
Dit jaar staat Special Tools Benelux weer op de Technishow in de Jaarbeurs te Utrecht. Registreer direct via de link uit dit bericht kom onze stand bezoeken voor:
- Advies op maat
- Een mooie greep uit de prachtige merken uit ons portefeuille (waaronder Nikken, MT, IMT, Diatec em Applitec)
-...
Lees meer
Wij zijn verhuisd!
In maart 2017 zijn wij verhuisd naar Beverwijk. Na een korte periode te hebben overbrugd op een tussentijdse locatie, hebben wij een nieuwe, mooie ruimte gevonden om samen met onze zusterfirma's in één pand te zitten. Vanuit deze locatie kunnen wij niet alleen optimaal onze klanten bedienen,...
Lees meer
Diverse nieuwe catalogi beschikbaar
Diverse nieuwe catalogi beschikbaar
Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat diverse merken een nieuwe catalogus beschikbaar hebben. Vraag er...
Lees meer
Dümmel Rotaline
Dümmel Rotaline
Bevorder precisie, kwaliteit en efficiëntie met de nieuwe Dümmel Rotaline. Met ingebouwd digitaal display voor het draaien...
Lees meer