Complete tooling bij Pladdet Biervliet

Pladdet in Biervliet is een producent van onder meer snelwisselsystemen voor graafbakken. Om de productie van deze systemen nog efficiënter te laten verlopen, investeerde het bedrijf onlangs in een nieuwe CNC bedfreesmachine. De machine werd geleverd door Bender Techniek uit Veenendaal. De complete tooling werd verzorgd door Heudra Tools en Innotools uit Dodewaard.

Sedert 17 januari kan Pladdet beschikken over een Lagun GBM 32 E vierassige freesbank. Het bedrijf in het Zeeuws-Vlaamse Biervliet investeerde in de machine om nog efficiënter te kunnen produceren. “We produceren onder andere snelwisselsystemen die ervoor zorgen dat er snel en gemakkelijk gewisseld kan worden van uitrustingsstuk aan de graafmachine”, legt Jonathan de Putter uit. “De ruwe gietstukken importeren we uit Azië, waarna we ze hier in eigen huis bewerken volgens extreem minimale toleranties. Voorheen voerden we deze bewerking uit op een kotterbank. Enige tijd geleden besloten we te investeren in een geautomatiseerde vierassige freesbank. Naast het motief om de kwaliteit van de snelwissel verder te verhogen, speelde ook mee dat door toenemende groei in de productie van deze snelwisselsystemen sneller geproduceerd moeten worden om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.”

Cursus
De door Bender Techniek uit Veenendaal geleverde machine beschikt onder meer over een automatische gereedschapswisselaar en een bed van 3200mm. De machine is voorzien van een Heidenhain TNC 530-besturing. Personeel van Pladdet volgde een cursus om optimaal met de nieuwe apparatuur te kunnen omgaan. “We hebben het voordeel dat we ook op een andere CNC bedfreesmachine al werkten met een Heidenhain-besturing”, zegt De Putter.
Niettemin was het noodzakelijk een aantal personeelsleden twee dagen op cursus te laten gaan bij Bender Techniek om de ruimere mogelijkheden van de nieuwe machine goed te leren kennen. “Drie van onze mensen hebben de cursus gevolgd. Vervolgens hebben we de machine probleemloos en vrijwel zonder kinderziektes in gebruik kunnen nemen.”

De complete tooling voor de nieuwe machine werd verzorgd door Heudra Tools en Innotools uit Dodewaard. De beide bedrijven leverden een heel scala aan gereedschappen. “Het gaat dan bijvoorbeeld om wisselplaatfrezen, u-boren, houders en klemmen”, aldus salesmanager Pieter-Jan Kraaijeveld. “Omdat Pladdet veel werkt met speciale materialen, hebben we specifieke hardmetalen kwaliteiten geleverd met betere snijcondities en een hogere standtijd. Dit is noodzakelijk om optimaal te produceren en hiermee de investering van de machine rendabel te maken. Hierdoor kan Pladdet in de markt concurrerend blijven.” Volgens Kraaijeveld gaan de contacten met Pladdet verder dan alleen de levering van de noodzakelijke gereedschappen. “Technische advisering van de klant is voor ons heel belangrijk. We analyseren samen met de klant het volledige product en vervolgens leveren we de juiste gereedschappen om het product optimaal te bewerken.”

De nieuwe machine van Pladdet werd door Innotools Benelux B.V. o.a. voorzien van een modulair systeem. Speciaal voor de op de machine te bewerken graafmachinekoppelingen moesten verschillende lange freeshouders worden toegepast. Hiervoor werd uitgeweken naar het Innotool freespakket, met als voordeel dat het naast wisselplaatfrezen ook opsteekhouders bevat met een modulaire opbouw. Pladdet behoeft op deze wijze niet in extra wisselplaatfrezen te investeren maar kan de wisselplaatfrees eenvoudig verlengen met verschillende opbouw maten 50mm, 75mm en 100mm. Dankzij het flenscontact tussen de verschillende onderdelen, gaat de modulaire opbouw van de freeshouder, niet ten koste van de stabiliteit of de standtijd. De modulaire houders zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen bijv. DIN2080, DIN69871, BT, SK40 of SK50, zo ook de standaard maten voor de opsteekhouders variërend van 16, 22, 32 en 40mm.

Om de specifieke materialen Hardox 400 en 500 voor de graafmachines te bewerken wordt de vorig jaar geïntroduceerde DEKALINE van Innotools toegepast. Deze frees is uitgerust met dubbelzijdige wisselplaten met 10 snijkanten. De wisselplaten zijn uitgevoerd in de IN2005 kwaliteit, welke gebruikt kunnen worden op uiteenlopende materialen met zeer hoge snijdcondities. “Simpel gezegd zit de winst in de grote voedingen per tand, een kleinere snedediepte en de zeer grote standtijden” aldus Pieter Jan Kraaijeveld.Voor verder technische vragen over deze producten kun u altijd kontact opnemen met Heudra Tools en/of Innotools Benelux B.V. tel 0488 484406

Kwaliteit
Pladdet deed in het verleden reeds veelvuldig zaken met Heudra Tools en Innotools. Voor de tooling van de nieuwe machine bleken deze bedrijven opnieuw de beste keuze. “We kozen voor hen omdat zij ons de beste prijs-kwaliteitverhouding konden leveren”, vertelt Jonathan de Putter. “Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om goedkopere gereedschappen te laten komen, maar dan moet je altijd maar weer afwachten of de kwaliteit wel aan de eisen voldoet. Bij Heudra Tools en Innotools weten we dat het zowel kwalitatief als voor wat betreft de prijs goed zit.”
Afbeeldingen:
Meer nieuws:
Technishow 2018
Dit jaar staat Special Tools Benelux weer op de Technishow in de Jaarbeurs te Utrecht. Registreer direct via de link uit dit bericht kom onze stand bezoeken voor:
- Advies op maat
- Een mooie greep uit de prachtige merken uit ons portefeuille (waaronder Nikken, MT, IMT, Diatec em Applitec)
-...
Lees meer
Wij zijn verhuisd!
In maart 2017 zijn wij verhuisd naar Beverwijk. Na een korte periode te hebben overbrugd op een tussentijdse locatie, hebben wij een nieuwe, mooie ruimte gevonden om samen met onze zusterfirma's in één pand te zitten. Vanuit deze locatie kunnen wij niet alleen optimaal onze klanten bedienen,...
Lees meer
Diverse nieuwe catalogi beschikbaar
Diverse nieuwe catalogi beschikbaar
Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat diverse merken een nieuwe catalogus beschikbaar hebben. Vraag er...
Lees meer
Dümmel Rotaline
Dümmel Rotaline
Bevorder precisie, kwaliteit en efficiëntie met de nieuwe Dümmel Rotaline. Met ingebouwd digitaal display voor het draaien...
Lees meer